Search UN Jobs and NGO Jobs

Netherlands: MSF Holland: Coördinator Contentmarketing

NGO/UN Job VacancyOrganization: MSF - Holland
Country: Netherlands
Closing date: 31 Jul 2017

Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van support binnen de Nederlandse samenleving. Meer dan 450.000 Nederlanders steunen ons werk, maar in een snel veranderende context zoeken wij naar nieuwe manieren om mensen aan ons te binden. Online speelt hierin een cruciale rol.

Voor de afdeling Communicatie en Fondsenwerving zoeken wij een:

Coördinator Contentmarketing

De coördinator geeft leiding aan het contentmarketingteam dat bestaat uit online specialisten en content creators. Het contentmarketingteam realiseert met de content van Artsen zonder Grenzen zoveel mogelijk impact, in termen van bereik, kwaliteit, interactie en conversie. Het team is enerzijds verantwoordelijk voor het leveren van content aan de verschillende teams op de afdeling, en is anderzijds de voortrekker bij het ontwikkelen en uitvoeren van de contentstrategie. Het is jouw taak om dit team op het gebied van (online) contentmarketing en social media naar het volgende niveau te tillen.

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen en implementeren van de digitale strategie, social en content-strategie
 • Samen met je 4 collega coördinatoren ben je verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van de overall strategie van Communicatie en Fondsenwerving
 • Lijnmanagement en performancemanagement van de 7 medewerkers van het contentteam
 • Leiden en coördineren van de creatie van alle on- en offline content om onze operationele boodschappen te verspreiden, ons merk te versterken, nieuwe doelgroepen te bereiken en financiële steun te verkrijgen
 • Verbinden van awareness-, engagement- en conversiedoelstellingen op basis van verschillende customer journeys en commmunicatiemiddelen
 • Begeleiden van het opzetten en uitvoeren van rapportagetools en dashboards in nauwe samenwerking met databasemanagementteam
 • Het monitoren van budgetten, resultaten en jaarplannen en planningen
 • Aansturen van externe bureaus om alle activiteiten te realiseren

Waar ben je goed in?

Je bent een online specialist. Zowel strategisch als uitvoerend ken jij de kneepjes en geheimen van het vak. Je combineert je strategische verantwoordelijkheid vanzelfsprekend met de coördinatie en uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden en verbindt deze aan de KPI’s van de verschillende teams op de afdeling. Je bent een ware professional op het gebied van beeld en copy; als het erop aankomt creëer je zelf de juiste content en/of voer je moeiteloos de eindredactie. Je denkt vanuit de doelgroep en klantreis. Vanuit de kracht van de identiteit van Artsen zonder Grenzen weet je op basis van resultaten en data content te vertalen in verschillende boodschappen.

Plek in de organisatie

De Coördinator Contentmarketing rapporteert aan het Hoofd Communicatie en Fondsenwerving en geeft leiding aan contentteam.

Profiel

 • Je hebt een hbo of wo-opleiding met minimaal 7 jaar relevante werkervaring binnen (online) marketingcommunicatie
 • Je hebt ruime ervaring met data-driven marketing
 • Je hebt ruime ervaring in het ontwikkelen van content – en online mediastrategieën en het strak neerzetten van KPI’s
 • Ervaring in het selecteren en inrichten van de juiste tools en dashboards
 • Ervaring in de aansturing van verschillende bureaus en het creëren van onderlinge samenhang
 • Je hebt sterk ontwikkelde managementkwaliteiten
 • Je bent op de hoogte van de laatste online mogelijkheden, ontwikkelingen en trends
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.

Wij bieden voor deze functie

 • Een salaris in schaal 7 van minimum €3.167,- en maximum € 4.522,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante professionele werkervaring.
 • Premievrij pensioen en 30 vakantiedagen op jaarbasis op basis van een 40-urige werkweek.
 • Een stimulerende, professionele werkomgeving in een gedreven internationale organisatie.

How to apply:

Informatie en sollicitatie

Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Martje van Nes, Hoofd Communicatie en Fondsenwerving, martje.van.nes@amsterdam.msf.org , telefoon: 020-520 8796 of Francien Huizing (Hoofd Communicatie tel: 020 - 520 8021).

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je online solliciteren door hier te klikken.

= De sluitingsdatum voor deze vacature is maandag 31 juli 2017 =